Wie ben ik?

Mijn naam is Linsy van Anholt. Ik woon in Breda, ik ben getrouwd en heb 3 jonge jongens. Ik heb een medisch biologische achtergrond en ben sinds 1997 werkzaam (geweest) in de medische en farmaceutische sector. Zo heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan bij TNO -preventie en gezondheid en bij het Erasmus Medisch Centrum.IMG_20160812_145625

Het welzijn en de gezondheid van de mens heeft mij altijd geïnteresseerd. Deze interesse is alleen maar versterkt door de komst van onze 3 kinderen.Mijn zwangerschappen, opgroeiende kinderen en mijn werk in de medische wereld, hebben mij steeds bewuster gemaakt van het  belang van goede voeding en gezondheid. Dit heeft er toe geleid dat ik hier meer over wilde weten. Daarom ben ik een opleiding gaan volgen voor gewichtsconsulente. Deze opleiding heeft mij heel erg geholpen om een gezond en evenwichtig leven te leiden voor mezelf maar ook voor mijn hele gezin.

Meer vitaliteit en minder gezondheidsklachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, migraine en een droge en geïrriteerde huid waren voor mij persoonlijk het resultaat van een gezondere leefstijl. Ook heb ik ervaren dat al deze positieve lichamelijke ontwikkelingen mijn mentale gesteldheid enorm hebben versterkt. Daarnaast ben ik ook al mijn "zwangerschap kilo’s” kwijt geraakt.

Daarom zou ik graag iedereen willen helpen die meer wil weten over: Gezonde voeding, aankomen of afvallen, gewichtsbeheersing of andere lichamelijke of mentale klachten waarvan de oorzaak niet duidelijk is. Deze kunnen namelijk voeding gerelateerd zijn.

Ik ben in het bezit van het diploma “Gewichtsconsulente” en ik ben aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Deze vereniging staat voor kwaliteit en bovendien biedt dit de mogelijkheid om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen door uw ziektekosten verzekeraar.

Ik ben opgeleid om mensen met gewichtsproblemen en/of voedingsvraagstukken te adviseren en te begeleiden bij de aanpassing van hun leefstijl, zowel op het gebied van voeding als op het gebied van beweging en gedragsverandering. Als lid van de BGN werk je volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Nederlandse Gezondheidsraad.BGN

Naast mijn basisopleiding ben ik inmiddels ook opgeleid voor leefstijlcoach en begeleiding van gezinnen  en voeding en leefstijladvies bij migraine en hoofdpijn.

 

Zie ook www.adviesbijmigraine.nl

 

Een BGN lid mag geen gebruik maken van afslankmiddelen (zoals shakes en afslankpillen), omdat deze niet worden ondersteund door de Gezondheidsraad.

Zie ook