SPECIALISATIE

Ik ben er van overtuigd dat je je alleen maar kan specialiseren als je zelf raakvlakken of ervaring hebt met een bepaald onderwerp. Als moeder van 3 kinderen maar ook als werkende vrouw liep ik zelf tegen het volgende aan.

– Hoe kan ik mijn kinderen zo gezond mogelijk op laten groeien
– Hoe kan ik zelf zo optimaal mogelijk functioneren als moeder met alle (hormonale) perikelen waar ik tegen aanliep.

Dus ben ik me gaan verdiepen en op zoek gegaan naar oplossingen. Ik heb deze gevonden in voeding, sport en bewegiDon't WEIGHT specialisatieng.
Omdat een gezonde leefstijl voor ons als gezin zoveel meer oplevert, wil ik graag andere ouders helpen om dit ook te ervaren. En daarom ben ik me gaan specialiseren in de volgende onderwerpen.

• Begeleiding van gezinnen
• Voeding en leefstijl workshop voor ouders
• PMS klachten en welke rol kan voeding hierin spelen.

1. Begeleiding van gezinnen:
Naast mijn basis opleiding voor gewichtsconsulent heb ik een opleiding gevolgd voor het begeleiden van gezinnen naar een gezondere leefstijl. Met deze 2 opleidingen op zak heb ik me gespecialiseerd in het geleiden van ouders en/ of hele gezinnen. Omdat je in een gezin met meerder individuen te maken hebt vraagt dit om een specifiek aanpak waar niet alleen het voedingsadvies maar vooral het coachen van het gezin een grote rol speelt.

2. Voeding en leefstijl Workshops voor ouders:
Omdat vaak meerdere gezinnen het zelfde doel hebben, heb ik een breed pakket aan workshops voor deze gezinnen. De workshop”weet wat je kind eet”en “getsie dat lust ik niet” sluiten aan bij deze begeleiding. Meer informatie over deze workshops klik hier.

3. PMS klachten…en welke rol kan voeding hierin spelen:
PMS(pre-menstrueel syndroom) …. bij veel vrouwen bekend. Symptomen zoals hoofdpijn, migraine, buikpijn, opgeblazen gevoel, vocht vast houden en vast nog veel meer. Maar er wordt niet snel over gesproken. Er heerst nog een taboe rondom dit onderwerp. Graag wil ik dit doorbreken en mijn ervaring delen. Welke rol kan een gezonde leefstijl en dus ook voeding spelen in het verlichten van deze klachten. In samenwerking met mijn collega Kim Mijland van W-eet beter hebben wij speciaal voor deze vrouwen een cursus geschreven. Wij als gewichtsconsulent en ervaringsdeskundige kunnen je helpen.