Don’t WEIGHT bestaat 5 jaar! Een compilatie van de afgelopen 5 jaar in beeld

 

Don’t WEIGHT bestaat inmiddels 5 jaar en daar besteed ik graag wat extra aandacht aan.

Allereerst om al mijn cliënten te bedanken voor het vertrouwen in mij en hun te feliciteren met het behalen van mooie resultaten. En natuurlijk wil ik ook mijn dank uitspreken naar iedereen die mij altijd gesteund heeft in het behalen van mijn doel.  En dan heb ik het hier vooral over vrienden, familie, collega’s en volgers op social media.

Tijd voor een samenvatting wat mij heeft gedreven om dit doel te behalen.

Zes jaar geleden werkte ik in de farmaceutische wereld. Een zeer interessante wereld, maar ook heel erg commercieel, gehard en in tegenstelling tot wat ik verwachtte te weinig aandacht voor de gezondheid van de mens. Uiteraard heel begrijpelijk dat er ook gewoon geld verdiend moet worden, maar de balans is naar mijn inziens soms weg.

Zes jaar geleden was ik inmiddels moeder van 3 jonge jongens geworden. Na heftige zwangerschappen, zware nachten (zoals velen moeders), maar vooral de gezondheidsproblemen bij onze oudste zoon begon zijn tol te eisen. Na vele medische onderzoeken bij hem bleven helaas de antwoorden op de vragen rondom zijn gezondheid uit. Waar is nou die medische wetenschap en innovatieve ontwikkelingen op medisch gebied, als wij het nodig hebben!

Als gevolg van deze intensieve tijd kreeg ik lichamelijke klachten, beperkte energie en was ik verre van fit…..! Voor mij was de maat vol! Het roer moest om. Mijn eigen challenge om zo snel mogelijk als jonge moeder weer fit te worden werd tevens mijn inspiratie bron! Bijscholing op het gebied van voeding en leefstijl waren een logisch gevolg. Ik gaf met pijn in mijn hart mijn baan op. Een jaar lang heb ik in mezelf geïnvesteerd, met als resultaat een vitale moeder die er echt kon zijn voor haar kinderen en partner. Dit heeft mij zoveel positiefs opgeleverd…dit moet ik delen, waren continue mijn gedachten. En het plan voor Don’t WEIGHT was geboren.

Meer vitaliteit, beperking in lichamelijke klachten , een gezonder gewicht en een betere indeling van mijn leven (verandering van leefstijl) zijn mijn persoonlijke resultaten. De naam Don’t WEIGHT kwam als eerste in mij op. Een gezonder gewicht (WEIGHT)….geeft meer vitaliteit en minder gezondheidsklachten…wacht dus niet langer (Don’t WEIGHT)!

Na het bouwen van een website, het opbouwen van een netwerk, aandacht op social media begonnen de eerste cliënten zich aan te melden. Zelfs opdrachten bij diverse organisaties en werkgevers in Breda kwamen informeren over de mogelijkheden. De grootste kinderopvang organisatie van West-Brabant werd mijn eerste zakelijke opdrachtgever. En hoe leuk is het om na 5 jaar te kunnen zeggen dat ik nog steeds opdrachten krijg van hen. Omdat ik mij ben gaan specialiseren in het begeleiden van gezinnen (december 2014) volgde meerdere organisaties uit de kinderopvang. Dit resulteerde ook in een samenwerking met Praktijk Muizenberg (praktijk voor kinderfysiotherapie) in Breda. Zelfs enkele sportscholen stonden open voor een samenwerking. Dit heeft mij veel kennis opgeleverd op het gebied van sport en bewegen, wat uiteraard een belangrijk onderdeel is van een gezonde leefstijl.

Het opzetten van een intervisie groep met andere BGN gewichtsconsulenten uit de regio heeft mij veel gebracht. Naast de intensieve samenwerking en kennis is het altijd leuk en gezellig je werk met collega’s te delen.

Maar de concurrentie op het gebied van voeding, gewichtsbeheersing en leefstijl is groot. Dus is specialiseren van groot belang. Ik ben er van overtuigd dat werken en adviseren vanuit eigen ervaring zeer waardevol is. Naast gewichtsverlies en vitaliteit zijn ook mijn hoofdpijn en migraine klachten verminderd. En uit overtuiging dat er vele vrouwen (en misschien enkele mannen) deze lichamelijke klachten voor hen een beperking zouden zijn, was een reden om hier meer over te leren. Twee jaar geleden ben ik dus bijscholing gaan volgen over voeding in relatie tot hoofdpijn en migraine.

Advies bij migraine (www.adviesbijmigraine.nl) werd een onderdeel van Don’t WEIGHT. Samenwerking met apothekers en de patiëntenvereniging leverde mijn eerste hoofdpijn cliënten op. Hoe mooi is het om te zien en te horen dat deze groep vrouwen (en een enkele heer) meer van het leven kunnen genieten en zelfs hun baan weer kunnen hervatten. Daar haal ik weer energie uit om door te gaan.

Uit pure enthousiasme en gewoon omdat ik het leuk vind om te blijven leren heb ik inmiddels mijn opleiding tot stoelmassage afgerond (mei 2018). Dit past namelijk heel goed in een vitale leefstijl voor metname hoofdpijn en migraine patiënten, maar eigenlijk voor iedereen. Stoelmassage en advies op het gebied van (werk)houding hoort bij deze tijd van het vele stilzitten of juist lang stilstaan. Lichamelijk worden we door inactiviteit enorm belast met vele klachten als gevolg. Een korter termijn oplossing (massages) gecombineerd met langer termijn (gedragsverandering en leefstijlverandering). Als je het mij vraagt een optimale combinatie.

Dit is mijn verhaal van de afgelopen 5 jaar. Ik hoor graag jouw verhaal en help je graag meer uit jezelf te halen om optimaal te kunnen functioneren en dus lekkerder in je vel te zitten.

Wacht dus niet langer….neem contact op met Don’t WEIGHT. Samen aan de slag jouw doel te bereiken.

mail:  info@dontweight.nl

tel: 06-36563123

Bedankt voor het lezen, bedankt voor je tijd

Linsy