Bananen chips

Ingrediënten:

  • 1 bakbanaan – de banaan mag niet te rijp zijn. dus groen tot geel.
  • 1 el kokosolie – dit kan ook vervangen worden voor een andere olie. bijvoorbeeld olijfolie
  • grof zee zout
  • knoflook poeder

Bereidingswijze:

Hoe schil je een bakbanaan:

Een bakbanaan kun je niet zo open maken zoals een normale banaan. Maar gelukkig is er een andere makkelijke manier. Snij de uiteinden eraf. maak een snee helemaal van de ene kant tot de andere kant, en nu kun je de schil er makkelijk afrollen.Dontweight - bananen chips

Hoe maak je de bananenchips:

Snij hele dunne plakjes. Hoe dunner hoe beter. Je kan hier een mandoline voor gebruiken, maar ik zelf vond dat niet zo fijn werken, omdat de banaan een beetje plakkerig is. Leg een velletje bakpapier op een ovenrooster. Een rooster, dus geen bakplaat. Verdeel de bananenschijfjes over het rooster. Ze mogen elkaar niet overlappen. Smelt een lepel kokosolie, dit kan gewoon in de magnetron. Met een kwastje strijk je de olie over de bakbanaan. Doe nu het zout en de knoflook poeder erover.

Variatie tip: Je kan ook andere kruiden kiezen. Net wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld zeezout en zwarte peper. Zeezout en paprikapoeder. Of gewoon alles tegelijk.

Verwarm de oven voor op 100 graden. en plaats het  rooster voor 2 tot 3 uur in de oven. De tijd is erg afhankelijk van de dikte van je chips. Als deze overal knapperig is dan is die goed. Gewoon tussendoor controleren.

Natuurlijk kan je de chips ook gewoon in de frietpan gooien, maar dan is het niet meer gezond. Helaas.