Appelmoes walnoten cake

Zoals ik al vaker heb vermeld hou ik van lekker en gezond eten maar het moet ook snel en makkelijk te maken zijn. Daarom hier weer 1 in de categorie lekker, verantwoord en leuk als traktatie. Deze cake is verantwoord omdat het geen suiker bevat in de vorm van kristalsuiker maar wel vers fruit en gezonde walnoten.

Dan hier de ingrediënten:Don't WEIGHT appelmoescake

  • 175 gram (eigen gemaakte) appelmoes
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel of om het nog voedzamer te maken 175 gram volkorenmeel en 2 tl baking soda*
  • 70 ml kokosolie of 1 el kokosvet
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 40 gram walnoten (in kleine stukjes)
  • 50 gram cranberry’s

Hoe maak je de appelmoes:

Schil 4 a 5  appels en snij deze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in een pan en doe er een kopje koud water bij. Verhit de appels op laag vuur voor ongeveer 10-15 minuten totdat de appels tot moes zijn gekookt. Voeg de kaneel toe aan de moes. Om de moes nog gladder te krijgen pureer het dan even met een staafmixer.

Hoe maak je de cake:

Zet de oven alvast aan op 175˚C. Meng alle ingrediënten in een kom met een mixer tot 1 geheel. Vet en cakeblik in met een beetje olijfolie of margarine. Vul het cakeblik met het mengsel en zet het in de oven voor 40- 50 minuten (even zelf goed in de gaten houden). Na 40 minuten kan je met een satéprikker in de cake prikken. Als er nog cake mengsel aan de prikker blijft plakken zet de cake dan nog even 10 minuten in de oven.

Variatie tip: De cranberry’s kan je vervangen door rozijnen. De walnoten kan je weg laten als je geen noten liefhebber bent.

* Baking soda een rijsmiddel die niet aanwezig is in volkorenmeel en deze moet je dus extra toevoegen. Baking soda kan je kopen in de grotere supermarkten en bij de toko. Het is ook wel te vinden onder de naam zuiveringszout.