Afvallen…..een kwestie van meer bewegen en minder eten?

Afvallen….. het klinkt zo simpel. Gewoon wat minder eten en meer bewegen en dan val je af. Gedeeltelijk is dat ook waar en als je dit stappen plan volgt zal je ook zeker weten snel resultaat boeken. En dit kan goed gaan zolang je het dieet volgt. Dus waarom zou je de hulp inschakelen? Maar een keer zal je stoppen met diëten en zal je toch weer een keer een boterham meer eten, je oude eetpatroon oppakken of een keer zondigen. Dan komt al snel het bekende jo-jo effect om de hoek kijken.  En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de meeste diëten je te weinig voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) geven en dus loop je snel tegen een tekort aan.557A3566

Daarom kan hulp van een gewichtsconsulent heel handig zijn. Juist om dit jo-jo effect én tekort aan voedingsstoffen te voorkomen. Wij bekijken iedere situatie persoonlijk en rekenen precies uit wat jij nodig hebt. Dit is afhankelijk van je leeftijd, gewicht, geslacht en lichamelijke activiteit. Een heel peroonlijk plan dus. Dit geldt ook voor de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Ook dit verschilt per persoon.  We geven je inzicht in voeding, weet wat je kan eten en hoeveel je moet bewegen om op een gezonde manier op een gezond gewicht te komen. Een gezonde manier…. met andere woorden zodanig dat je alle vitaminen en mineralen binnen krijgt die je nodig hebt. Dat is gezond afvallen. Afvallen zonder roofbouw te plegen op je eigen lichaam. Afvallen zonder extreem te moeten sporten of eten te moeten laten staan.

Daarom biedt Don’t WEIGHT een leefstijl programma ; “GEZOND…..NAAR JOUW GEWICHT” aan, wat gebaseerd is op gezond afvallen of aankomen. Een compleet programma met advies over voeding, voedingsstoffen, beweging, sport en aandacht voor alle elementen die van belang zijn in het proces naar een gezonder gewicht en gezonde leefstijl. Afhankelijk van jouw doel, kennis, interesse en hulpvraag maken we het programma persoonlijk en passend. Een leefstijl voor de rest van je leven.

Foto: Fotografie Margret Tielemans