Volkoren vruchtencake

  • 150 g gedroogde vruchten (b.v abrikozen, cranberry’s of rozijnen)
  • 45 g haverzemelen
  • 115 g donkere basterdsuiker
  • 330 ml halfvolle melk
  • 1 el olijfolie
  • 1tl kaneelpoeder
  • 130 g bloem
  • 1/2 tl baking soda * Dontweight - Volkoren Cake

1. Meng in een kom de gedroogde vruchten, de haverzemelen, de donkere basterdsuiker en 250 ml melk. Meng dit goed door elkaar en laat ca. 30 minuten staan

2. Verwarm de oven op 170 °C. Vet een cakevorm in met de olijfolie. Zeef het kaneelpoeder, de bloem, en de baking soda en roer dit door het haverzemelmengsel. Voeg de overige melk al roerend portiegewijs toe, tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd.

3. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en zet 40-45 minuten in de oven, tot de cake goed is gerezen. Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen

* Baking soda is onder andere verwerkt in bakpoeder als rijsmiddel. Je kunt het kopen in de grotere supermarkt of bij de toko, apotheek of drogist onder de naam Baking Soda, Bicarbonaat of Zuiveringszout.

per portie ca.: 197 kcal, 5g eiwit, 40 g koolhydraten, 27 g suiker, 4 g verzels, 4 g vet (0.3 g verz. vet)