Risotto met gamba’s, spinazie, tomaat, paprika en courgette

Een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd voor 4 personen en in 30 minuten te bereiden. Slechts 530 kcal per persoon.

Ingrediënten voor 4 personen:
• 300 g risotto rijst
• 1 ui, gesnipperdDon't WEIGHT risottp
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 1 l kippenbouillon (van tablet)
• 4 el olijfolie
• 350 g ongepelde gamba’s
• 300 g spinazie
• een flinke hand cherry tomaatjes
• 1/2 courgette
• 1 rode paprika

Hoe te bereiden
1.Verhit 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook. Snij ondertussen de paprika en courgette in kleine stukjes en voeg deze toe. Roerbak dit groenten mengsel voor en paar minuten. Voeg de rijst toe en roer tot alle rijstkorrels met een dun laagje olie zijn bedekt. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
2. Verhit intussen 1 el olijfolie in een andere ruime pan en roerbak de spinazie 3 min. tot het geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en houdt deze even apart. Verhit de rest van de olie en bak de gamba’s in 4 min. gaar. Keer regelmatig.
3. Roer de spinazie en de tomaatjes door de risotto en breng op smaak met wat peper. Verdeel de risotto over 4 borden en serveer met de gamba’s.

EET SMAKELIJK