Rabarbercompote met aardbei

Zet de zomer op tafel!
Aantal personen:2
Bereidingsduur:30+ minuten

Ingrediënten:

  • 2 perssinaasappels
  • 250 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels halfvolle kwark

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Breek het blad en trek eventueel lange draden er mee af. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien een keer door.
  4. Breng de rabarber met het sap aan de kook. Kook de rabarber in 5 minuten gaar.
  5. Schep de aardbeien met de vanillesuiker door de rabarber en laat dit afkoelen.
  6. Verdeel de rabarber over 2 schaaltjes en schep er een eetlepel kwark op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gebakken schnitzel, aspergesalade en gebakken krieltjes.

Voedingswaarde per persoon
Energie:115 kcal
Eiwit:5 gram
Koolhydraten:15 gram
Vet:2 gram
Verzadigd vet:1 gram
Vezels:4 gram
Zout:0,1 gram
bron: gezondheisnet