Nasi goreng

Even een totaal ander gerecht dan de gourmet en andere vlees gerechten waar we in deze tijd mee dood gegooid worden. Deze keer een uit de Aziatische keuken, namelijk Nasi Goreng. Snel, simpel en vooral heel gezond.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:Don't WEIGHT Nasi Goreng
• 400 g snelkookrijst
• 250 g kipfilet
• 1 ui
• 2 tenen knoflook of knoflook poeder
• 1 prei
• 300 gr sperziebonen
• 1 Chinese kool
• 1 rode paprika
• 125 g taugé
• 4 el olie
• 2 tl paprika poeder
• 2 tl laos (gemalen galangawortel)
• 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
• 4 el ketjap manis

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de kip in blokjes.
3. Snipper de ui en pers de knoflook. Was alle groenten en snij in kleine stukjes.
4. Kook of stoom de sperziebonen voor 20 minuten in een snelstomer of in gekookt water
5. Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Meng de prei, kool, taugé en paprika door de kip en laat in 5 minuten beetgaar worden. Zodra de rijst klaar is schep deze door het groenten prutje en bak het gerecht op hoog vuur nog enkele minuten. Als laatst voeg je de gekookte sperziebonen toe en roer alles even om. Breng de nasi op smaak met de paprika poeder, laos, koriander en de ketjap. Voeg eventueel wat sambal bij voor de liefhebbers.

Tip:
– Maak er zelf gemaakte pindasaus bij
– Vervang de kip door garnalen
– Serveer de maaltijd eventueel met een gebakken roerei.
Zelf Pindasaus maken:
Doe 200 gram pindakaas in een pannetje samen met een beetje water en (kokos) melk en roer dit totdat je een gladde saus hebt. Hoe meer melk en water hoe dunner de saus wordt. Dus zelf een beetje uitproberen hoeveel je erbij doet. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.