krokante zoete aardappel

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappelen (de rode of oranje versie)
  • Olijfolie
  • Paprika poeder

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200˚C. Was de aardappelen  met schil en al onder de kraan. Snij de aardappelen in dunne plakken (hoe dunner hoe krokanter, hoe dikker hoe zachter). Snij ze b.v. zo dik als een Frans frietje. Doe alle aardappel reepjes in een kom en giet er een scheutje olijfolie overheen. Strooi er lekker veel paprika poeder overheen en mengel alles even. Leg de aardappelreepjes op bakpapier in een ovenschaal. Doe de schaal in de oven voor 20-25 minuten totdat ze een lekker krokante korst hebben en zacht zijn van binnen.

Tip: Lekker met zalm en spinazie of broccoli.

Zoete aardappel heet eigenlijk wel bataat. Het is anders dan de naam doet vermoeden GEEN familie van de aardappel. Bataat is lichter verteerbaar en bevat minder koolhydraten dan de klassieke aardappel.