Italiaanse Bruschetta met tomaten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ciabatta brood of stokbrood
  • Basilicum blaadjes bij voorkeur vers
  • Olijfolie
  • Peper

Bereiding:

Kruis de tomaten in. Leg de tomaten een minuutje in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water. Haal het velletje eraf zodat alleen het vruchtvlees over blijft. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de tomaten in een kom en doe er een scheutje olijfolie bij. Pers een teentje (of 2 als je van sterke knoflook smaak houdt) knoflook met behulp van een knoflook pers. Voeg de knoflook aan de tomaten toe. Snij de basilicum in kleine stukjes en voeg die ook toe.  Breng eventueel op smaak met wat peper. Mix alle ingrediënten door elkaar en laat het ongeveer een uurtje staan zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

Snijd ondertussen het stokbrood of ciabatta brood in stukjes. Bestrijk deze aan beide kanten met wat olijfolie en rooster in een koekenpan of in de oven zodat er een krokant korstje ontstaat. Besmeer nu de broodjes met de tomaten- knoflook mix.

Heerlijk als voorgerecht of als snack!