Hartige Muffins

Lekker als tussendoortje, traktatie of snack op een verjaardag.

Zelf ben ik geen keuken prinses en hou ik dus van simpele gerechten. Gewoon met producten die je altijd wel in je koelkast hebt liggen. Het moet wel aan de volgende eisen voldoen; het moet gezond, lekker, voedzaam en aantrekkelijk voor kinderen zijn.

Dus kwam ik op het volgende; Hartige muffins met verschillende soorten groenten. Don't WEIGHT hartige muffins

Wat heb je nodig voor 12 muffins
• Een muffin bakschaal
• 12 papieren cake vormpjes
• Maatbeker
• En wat snij gereedschap

Ingrediënten:
• 6 eieren
• 1-2 eetlepel halfvolle melk
• Peper (naar smaak toevoegen)
• Zout (naar smaak toevoegen)
• 3 eetlepels geraspte 30+ kaas
• 3 eetlepels ham blokjes
• 1 rode paprika
• 1 ui

Snij de ui en de paprika in kleine stukjes. Bak de ui even met een klein beetje olijfolie in een koekenpan als je een voorkeur hebt voor de zoete smaak van ui. Klop de eieren en de melk in een maatbeker op totdat er lekker veel luchtbellen zichtbaar zijn. Breng het op smaak met wat peper en zout. Voeg de ui, paprika, ham blokjes en de kaas toe. Klop dit op tot 1 geheel zodat alles goed is gemengd.

Zet alvast de oven aan op 180˚C.

Vul de muffin bakschaal met de papieren cakevormpjes zodat je straks makkelijk de muffins eruit kan halen. Giet vervolgens het ei-groenten mengsel in ieder vormpje (ongeveer ¾ van het vormpje). Zet het in de oven voor 20 minuten. Zodra de muffins klaar zijn, zet je de oven uit en laat je de oven dicht ! Laat de muffins afkoelen in de oven om te voorkomen dat ze meteen instorten.
Zodra ze afgekoeld zijn kan je ze eruit halen.

Variatie tip:
Uiteraard kan dit met verschillende groenten. Probeer ook eens wat courgette stukjes en cherry tomaatjes.
Met andere woorden een boeren omelet maar dan in een ander jasje ! Een papieren jasje wel te verstaan.