Chili Con Carne

Chili con carne is niet alleen lekker, voedzaam maar aangevuld met een salade ook nog eens heel gezond en klaar in 20-25 minuten.

Hier een recept van mijn collega van Fit in Balans

Don't WEIGHT chili

Ingrediënten: voor 4- 5 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olie
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 1 chilipeper (kan evt. vervangen worden door chilipoeder)
  • 1 blik gepelde tomaten of 4 verse tomaten
  • 1 blik kidneybonen

Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg 400 gram rundergehakt toe en bak dit rul. Maak 2 rode paprika’s en 1 chilipeper schoon. Snij de paprika in stukjes en snipper de chilipeper in ragfijne stukjes. Fruit deze mee met het gehakt. Voeg 1 blik gepelde tomaten toe en 1 blik kidneybonen. Maak de chili op smaak met 1 theelepel gemalen komijnpoeder, paprika poeder, chilipoeder en weinig zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Lekker met een frisse groene salade, bijvoorbeeld van ijsbergsla.

Tip: Op dit recept kun je eindeloos variëren.

Voeg bijvoorbeeld fijngesneden koriander toe, gebruik bruine bonen in plaats van kidneybonen,  voeg wat mais of sperziebonen toe.

Als je het vlees weglaat, heb je een chili sin carne: de vegetarische variant.

Chili con carne is een perfecte basis voor een buffet. Breid het uit met bijvoorbeeld rijst, taco’s, guacamole, frisse salades en enchilada’s.