Boerenkool stamppot met kerrie jus

Sinds het een stuk kouder is geworden zijn stampotten populair. Hier een recept voor een potje met wat variatie!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 600 g boerenkool
  • 1 extra magere rookworst (á 375 g)
  • 25 g boter (of margarine)
  • rode paprika
  • 2 uien
  • kerrie poeder

 

Schil de aardappelen en snijd in stukken en doen ze in een pan met ruim water. Doe de boerenkool in een grote pan. Schenk er water bij totdat de boerenkool  net onder staat. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de zowel de boerenkool als de aardappelen in ca. 10-15 min. gaar worden.

 

Verwarm de rookworst 2-3 minuten in de magnetron (prik gaatjes in de plastic verpakking) of in een pan met kokend water (10 minuten). Snij de rookworst in plakjes.

 

Bereiden van de kerrie jus:

Terwijl de boerenkool en de aardappelen koken kan de jus bereid worden. Snij 2 uien in kleine stukjes. Fruit de uitjes in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg er wat magarine of boter bij.  Zodra de boter is gesmolten voeg er dan wat kookvocht van de boerenkool bij. Meng de uien, vocht en gesmolten boter samen met een 2 theelepels kerrie poeder.

 

Zodra de aardappelen en de boerenkool gaar zijnn kunnen ze worden afgegoten. Meng de aardappelen en de boerenkool en stam de aardappelen fijn. Giet eventueel een scheutje melk erbij. Snij ondertussen de rode paprika in kleine stukjes en meng deze samen met de aardappelen en de boerenkool tot een mooit stamppot.