Bananenbrood

  • Ingrediënten:
  • 125 gram volkorentarwemeel
  • 125 gram havermout
    bananenbrood- Don't WEIGHT

    bananenbrood – Don’t WEIGHT

  • 3 theelepels zelfrijzend bakmeel of bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 3 rijpe bananen (ongeveer 450 gram)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2-3  eetlepels gedroogd fruit (denk aan abrikozen, cranberry’s, rozijnen, dadels , zwarte bessen etc)
  • 2-3 eetlepels walnoten (gebroken)

 

Bereiding: (15 minuten voorbereiding, 45-55 min in de oven)

Verwarm de oven voor op 175˚C.Weeg de volkorentarwemeel, havermout en zelfrijzend bakmeel af en doe dit in een beslag kom. Voeg het zout en de kaneel toe en meng alle ingrediënten. Doe de bananen, melk en eieren in een blender, aparte beslag kom of maatbeker.  Pureer deze 3 ingrediënten tot en glad papje.

Snij ondertussen het gedroogde fruit in kleinere stukken (dit hoeft niet voor rozijnen en cranberry’s). Breek de walnoten in kleine stukjes.

Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in 1 beslag kom en meng alles goed door elkaar. Giet de inhoud van de beslagkom in een ingevette of met bakpapier bekleedde cakevorm.

Bak de broodmix voor 45-55 min bij 175˚C.

 

In het geval van een notenallergie kunnen de noten uiteraard weggelaten worden!